Oefeningen eerste week

Lukt het iedereen om het nieuwe leven op te pakken? Inmiddels zijn we allemaal een week thuis en leven we in een heel andere wereld, bizar maar ook bijzonder hoe opeens alles kan veranderen. Nu er voor mij een periode van niet masseren is aangebroken maakt het tijd voor nieuwe ontwikkelingen, en dat is het maken van een blog. Op de blog zal ik tijdens de werkweek dagelijks wat oefeningen voor jullie plaatsen. Aangezien vele van jullie nu werken aan de keukentafel zal de houding wellicht niet optimaal zijn en ontstaat de kans om iets meer rug, nek, schouder en hand klachten te ontwikkelen, dit willen we voorkomen.

Mooi om te zien dat er initiatieven ontstaan op het web om mensen thuis vitaal te houden, ik hoop hierbij ook mijn steentje bij te dragen.

Hieronder de eerste oefeningen die jullie tussen werktijd door kunnen doen. Vanaf maandag zal er dagelijks tijdens werkdagen oefeningen geplaatst worden.

Extend your arms in front of you with palm down.

Bend your wrists, fingers pointing in direction of chest. Hold for 10 seconds

Bend your wrists and raise your fingertips. Hold 10 seconds

Repeat a few times.

Seperate and straighten your fingers until the tension of a stretch is felt. Hold for 10 seconds.

Relax, then bend fingers at the knuckles. Hold for 10 seconds.

Repeat  a few times,

Stand facing a doorway. Place your forearms on each post of the door. Your elbows slightly below shoulder level. Lean forward until you feel a stretch in your chest under the collarbone. Hold this stretch for 30 to 60 seconds, and slowly return to starting position