Bij uw bedrijf

WAT IS STOELMASSAGE ?

Stoelmassage is een korte 15 of 20 minuten durende massage van rug, nek, schouders, armen en handen welke een positief effect heeft op de vitaliteit van de medewerker. Klachten als overbelaste nekspieren, stijve schouders, rugklachten of hoofdpijn worden door de masseur vakkundig aangepakt.

Werknemers zijn het kostbare “kapitaal” van een onderneming en omdat voorkomen beter is dan genezen zal structurele inzet van stoelmassage op het bedrijf een belangrijke bijdrage aan de gezondheid leveren. Dit voorkomt ziekteverzuim, kosten en ongemak.

VOOR WIE

Stoelmassages is vooral zinvol voor personen die langdurig in dezelfde houding werken denk hierbij aan langdurig computer gebruik. Ook kan stoelmassage heel goed worden ingezet bij werknemers in de buitendienst waar veel fysiek werk wordt verricht en voor degene die langdurige ritten in de auto maken. Voor al deze medewerkers is het essentieel om lichamelijke klachten door overbelasting te voorkomen.

 

HET EFFECT

Stoelmassage zorgt voor een betere doorbloeding maar heeft daarnaast ook een gunstig effect op onze hormoonhuishouding en zenuwstelsel met als gevolg:

  • Meer zuurstof toevoer naar de spieren zodat deze kunnen ontspannen
  • Reductie van cortisol ( stresshormoon) en verhoging van endorfine en serotonine wat een gunstige invloed heeft op geheugen, stemming en zelfvertrouwen ook wel gelukshormonen genoemd.
  • Verlichting van hoofdpijn
  • Reductie van rugpijn
  • Energieverhoging