Meer informatie

Leuk dat u geïnteresseerd bent om verder te lezen. Graag geeft ik wat meer informatie over mijn achtergrond en hoe wellness mijn interesse heeft gekregen.

De interesse werd getriggerd in 1988 door de opleiding als schoonheidsspecialiste waarin klassieke massage een onderdeel was, en de kennis in gezondheid die ik heb opgedaan tijdens mijn drogisterij opleiding met name de modules over homeopathie en kruiden, echter duurde het nog wat jaren voordat ik ging werken in deze wereld.
Mijn andere interesse is reizen. Na de zomer van ’88 werkend op een cruiseboot ben ik die  november naar Amerika vertrokken. Hier verbleef ik zeven jaar. Ik heb daar voor verschillende resorts en hotels gewerkt waaronder Two Bunch Palms. Hier was ontspanning de hoofdzaak, dus massage van groot belang voor de gasten. Helaas kon ik niets met mijn Nederlandse diploma doen in Amerika.
Verder heb ik een bedrijfje gehad in import en verkoop van vrijetijdskleding en hiervoor tussen de VS en Nederland gereisd. In december ’96 ben ik weer in Nederland gaan wonen en heb ik 5 jaar als nagelstyliste gewerkt en een periode les gegeven bij een opleidingsinstituut voor kunstnagels in Rotterdam. Hier lag echter niet mijn interesse dus ben in 2002 weer gaan reizen.
Tijdens de 15 maanden durende reis door Azië en Australië ben ik weer opnieuw geïnteresseerd geraakt in massage. Ik merkte dat in Azië, vooral in China en Thailand massage een belangrijke vorm van ontspanning en welzijn is net als ik toen ervoer in Amerika.
In Thailand heb ik mijn certificaten voor traditionele Thaise massage en Thaise voetmassage bij “the old medical school” in Chiang Mai behaald.
Sinds mijn terugkomst in Nederland ben ik volop aan het werk gegaan in de wereld van massage. Ik heb mijn sportmassage diploma behaald in 2004 bij de 1e NVVS te Rotterdam en een hotstone massage cursus gevolgd. In December 2006 ben ik weer terug gegaan naar Thailand om nieuwe technieken van de Thaise massage te leren. In september 2007 ben ik begonnen met de opleiding voor massagetherapie. Vanaf 2009 volg ik regelmatig workshops en cursussen met betrekking op massage en gezondheid.
Sinds 2004 ben ik in mijn eigen praktijk actief, geef workshops op aanvraag en geef stoelmassage bij bedrijven.
In 2014 is de focus van de werkzaamheden wat gaan verschuiven van hoofdzakelijk werken in mijn praktijk naar stoelmassage op locatie bij bedrijven en evenementen. Ik vind het fijn om wat meer buiten de deur te werken en meer op de werkvloer bezig te zijn. Bij stoelmassage ben ik hoofdzakelijk preventief bezig en geef ik ook advies over werkhouding en preventieve en klacht verminderende oefeningen. Stoelmassage tijdens evenementen is vooral leuk vanwege de vaak bruisende energie en het samenwerken met collega’s.

Opleidingen en cursussen

Esoterra: Psoas release, Bilthoven 2022                                                                                                                                        Wellness Academie: Oor acupunctuur, Eindhoven 2021                                                                                                        Wellness Academie: Dry Needling, Rotterdam 2020                                                                                                                          1ste Verdieping: NLP practioner , Delft 2020
Total Health: Chinfood 5 elementen voeding, Utrecht 2014
ITM: Thaise massage level 3 en 4, Chiang Mai, Thailand 2012
Hamel College: Voedingsleer, Gorinchem 2011                                                                                                                                    IVS: HBO medische kennis, Dordrecht 2010
IVS: massage therapeuten opleidingen, Dordrecht 2009
Nerve touch: Thaise massage en kruidenstempel massage, Chiang Mai, Thailand 2006
Ralph R. Stephens: Seated Therapeutic Massage 2005
Thermen Holiday: Hot Stone massage, Schiedam 2004
1e NVVS: Sport massage, Rotterdam 2004
The school of Thai Massage SCHIVAGAKOMARPAJ: Thaise voet massage, Chiang Mai, Thailand 2003
The school of Thai Massage SCHIVAGAKOMARPAJ: Traditionele Thaise Massage level 1 en 2, Chiang Mai, Thailand 2003
SVD: Drogisterij opleiding, Breda 1987
STIVAS: Schoonheidsspecialiste/ Klassieke massage opleiding, Dordrecht 1986