Meer informatie……….

Graag wil ik u wat achtergrond informatie geven over mezelf, hoe massage therapie mijn interesse heeft gekregen en de opleidingen die ik heb gevolgd.

Vanaf 1988 vond ik massage en gezondheid al zeer interessant maar het duurde nog jaren voordat ik van deze interesse mijn werk ging maken. De interesse werd getriggerd door de opleiding als schoonheidsspecialiste waarin klassieke massage een onderdeel was, en de kennis in gezondheid die ik heb opgedaan tijdens mijn drogisterij opleiding met name de modules over homeopathie en kruiden.

Mijn andere interesse is reizen. In de zomer van 1988 ben ik op een Rijnvaart schip gaan werken en vervolgens in november 1988 naar Amerika vertrokken. Hier heb ik zeven jaar gewoond en gereisd. Ik heb daar voor verschillende resorts en hotels gewerkt waaronder Two Bunch Palms. Hier stond wellness en mindfulness centraal  , dus massage van groot belang voor de gasten. Helaas kon ik niets met mijn Nederlandse diploma doen in Amerika.

Verder heb ik een bedrijfje gehad in import en verkoop van vrijetijdskleding en hiervoor tussen de VS en Nederland gereisd. In december ’96 ben ik weer in Nederland gaan wonen en heb ik 5 jaar als nagelstyliste gewerkt en een periode les gegeven bij een opleidingsinstituut voor kunstnagels in Rotterdam. Hier lag echter niet mijn interesse dus ben in 2002 weer gaan reizen.

Tijdens de 15 maanden durende reis door Azië en Australië ben ik weer opnieuw geïnteresseerd geraakt in massage. Ik merkte dat in Azië, vooral in China en Thailand massage een belangrijke vorm van ontspanning en welzijn is net als ik toen ervoer in Amerika. Mensen laten zich regelmatig masseren omdat ze beseffen dat ontspanning heel belangrijk is voor de gezondheid in een wereld met een drukke levensstijl.

In Thailand heb ik mijn certificaten voor traditionele Thaise massage en Thaise voetmassage bij “the old medical school” in Chiang Mai behaald.
Sinds mijn terugkomst in Nederland ben ik volop aan het werk gegaan in de wereld van massage. Ik heb mijn sportmassage diploma behaald in 2004 bij de 1e NVVS te Rotterdam en een hotstone massage cursus gevolgd. In December 2006 ben ik weer terug gegaan naar Thailand om nieuwe technieken van de Thaise massage te leren en tevens ook de Thaise kruidenstempelmassage. In september 2007 ben ik begonnen met de opleiding voor massage therapeut. Vanaf 2009 volg ik regelmatig workshops en cursussen met betrekking op massage en gezondheid.

Sinds 2004 ben ik in mijn eigen praktijk actief, geef ik op aanvraag workshops en geef stoelmassage bij bedrijven.
In 2014 is de focus van de werkzaamheden wat gaan verschuiven van hoofdzakelijk werken in mijn praktijk naar stoelmassage op locatie bij bedrijven en evenementen. Ik vind het fijn om wat meer buiten de deur te werken en meer op de werkvloer bezig te zijn. Bij stoelmassage ben ik hoofdzakelijk preventief bezig en geef ik ook advies over werkhouding en preventieve en klacht verminderende oefeningen. Stoelmassage tijdens evenementen is vooral leuk vanwege de vaak bruisende energie en het samenwerken met collega’s.

Opleidingen:

Gezicht acupunctuur: Cosmetische acupunctuur, Eindhoven 2021

TPM:  info                                                                                                                                                                                                    Wellness Academie: Bone setting, Hasselt 2020                                                                                                                                 Wellness Academie: Dry Needling, Rotterdam 2020                                                                                                                            1e Verdieping: NLP practioner , Delft 2020
Total Health: Chinfood 5 elementen voeding, Utrecht 2014
ITM: Thaise massage level 3 en 4, Chiang Mai, Thailand 2012
Hamel College: Voedingsleer, Gorinchem 2011                                                                                                                                   IVS: HBO medische kennis, Dordrecht 2010                                                                                                                                          IVS: massage therapeuten opleidingen, Dordrecht 2009

Nerve touch: Thaise massage en kruidenstempel massage, Chiang Mai, Thailand 2006
Ralph R. Stephens: Seated Therapeutic Massage 2005
Thermen Holiday: Hot Stone massage, Schiedam 2004
1e NVVS: Sport massage, Rotterdam 2004
The school of Thai Massage SCHIVAGAKOMARPAJ: Thaise voet massage, Chiang Mai, Thailand 2003
The school of Thai Massage SCHIVAGAKOMARPAJ: Traditionele Thaise Massage level 1 en 2, Chiang Mai, Thailand 2003
SVD: Drogisterij opleiding, Breda 1987
STIVAS: Schoonheidsspecialiste/ Klassieke massage opleiding, Dordrecht 1986